O nás

Na tomto blogu najdete články různých členů a podporovatelů České psychedelické společnosti, z.s se zájmem o výzkum psychedelických látek a jejich použití v medicíně, neurovědách psychologii a dalších odvětvích. Do roku 2022 jsme tento blog publikovali na webu Aktuálně.cz pod pseudonymem Ondřej Kyselý. Kvůli změně podmínek Aktuálně.cz, které nedovoluje publikovat blog jako kolektivní dílo, jsme se v půlce roku 2022 přesunuli na vlastní doménu.

Maskot blogu České psychedelické společnosti. Vygenerováno AI Midjourney.

Archiv starších článků z Aktuálně.cz je zatím dostupný též na původní adrese blogu Ondřeje Kyselého, odkazy na jednotlivé články jsou dostupné na hlavním webu CZEPSu nebo zde na stránce archivu.

Česká psychedelická společnost vznikla za účelem vytvoření prostoru k otevřené diskuzi o psychedelických látkách, jejich přínosech a rizicích. Chceme zprostředkovávat přístup k novým poznatkům a podporovat výzkum v této oblasti. Naší aktivitou bychom rádi navázali na odkaz ČR jako jednoho z center psychedelického výzkumu z 60. let minulého století. Více viz náš manifest a stanovy spolku, které jsme definovali v roce 2015 a od té doby se jich držíme.

Finančně podpořit činnost České psychedelické společnosti včetně tohoto blogu je možné zasláním daru přes DARUJME.CZ nebo přímo na číslo účtu České psychedelické společnosti (Fio banka): 2500887321/2010. V takovém případě poznámky pro příjemce uveďte DAR, vaše jméno, a kontakt. Podrobnější pokyny jak darovat jsou na hlavním webu CZEPSu zde. Nejen ohledně financí se snažíme být transparentní – podívejte se na naše výroční zprávy pokud vás zajímají podrobnosti.